- Må forberede seg på høyt sykefravær

Alle bedrifter må regne med et høyt sykefravær og legge planer for å opprettholde mest mulig normal drift, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier bedrifter og virksomheter må legge planer for å opprettholde mest mulig normal drift i en krevende situasjon framover. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier bedrifter og virksomheter må legge planer for å opprettholde mest mulig normal drift i en krevende situasjon framover. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Det siste døgnet ble det satt ny rekord i antall smittede på ett døgn i Norge, med 11.825 koronasmittede.

På regjeringens pressekonferanse torsdag sa Støre at smittetoppen ifølge FHI ligger foran oss, og at vi dermed risikerer at sykefraværet vil stige.

– Sykefraværet vil sannsynligvis bli høyt. Alle bedrifter og virksomheter må forberede seg på det. Det må legges planer for å opprettholde mest mulig normal drift i en krevende situasjon, sa Støre.

På pressekonferansen opplyste regjeringen at de lemper noe på de strenge koronareglene som ble innført for fire uker siden.

– Vi kan slippe opp noe, men vi kan ikke slippe opp helt, sa statsministeren

– Tiltakene vi vedtok, har virket og trykket på helsevesenet vårt har vi klart å holde på et akseptabelt nivå. Men vi må fortsatt ha tiltak for redusert kontakt, slik at vi bevarer kontrollen med pandemien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer