Lysbakken krever at Søreide fordømmer Trumps Midtøsten-plan

Norge må fordømme Donald Trumps plan for Israel og Palestina, ikke komme med dvaske uttalelser, sier SVs Audun Lysbakken.

SV-leder Audun Lysbakken mener Norge bør si tydeligere fra og fordømme planen for Israel og palestinerne som USAs president Donald Trump la fram tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SV-leder Audun Lysbakken mener Norge bør si tydeligere fra og fordømme planen for Israel og palestinerne som USAs president Donald Trump la fram tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Norges tafatte reaksjon på Trumps okkupasjonsplan er helt håpløs, og hvis europeiske land velger å være så passive som utenriksministeren, vil det ramme millioner av palestinere, sier Lysbakken til NTB.

USAs president Donald Trump la onsdag fram en plan som innebærer at USA anerkjenner Israels annektering og okkupasjon av palestinske områder. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) ville ikke kommentere innholdet i planen.

– Det er opp til partene å avgjøre om dette forslaget kan være med på å danne grunnlag for å gjenoppta forhandlingene, sa Søreide.

Lysbakken mener Søreide må være tydeligere.

– Trumps okkupasjonsplan er et alvorlig angrep på folkeretten og den internasjonale verdensorden. Dette er ikke fair play, Israel får hjelp av klassens største bølle til å sparke palestinerne når de ligger nede, sier han.

Lysbakken mener det Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør, er å tenne på naboens hus for å få oppmerksomheten bort fra bråk hjemme hos seg selv.

– Norges svar må være fordømmelse, ikke nok en dvask uttalelse for om at dette skal være opp til partene, sier Lysbakken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer