Lysbakken: Arbeidsfolk har betalt prisen for krisen

Milliardærene har hatt det for godt under pandemien, sier SV-leder Audun Lysbakken, som mener at arbeidsfolk har betalt den høyeste prisen for krisen.

Pandemien har skapt en stor forskjellskrise i Norge, mener SV-leder Audun Lysbakken, som ber milliardærer som er misfornøyde med høye skatter, om å slutte å klage. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB
Pandemien har skapt en stor forskjellskrise i Norge, mener SV-leder Audun Lysbakken, som ber milliardærer som er misfornøyde med høye skatter, om å slutte å klage. Arkivfoto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag talte Lysbakken til SVs ungdomsparti SU som for tiden arrangerer sommerleir på Utøya.

– Pandemien ble en forskjellskrise. Det har gått så det griner på toppen av det norske samfunnet, hvor formuer har vokst og børsen har nådd stadig nye toppnoteringer, sa SV-lederen.

Han pekte på hvordan mange har blitt arbeidsløse under pandemien og trakk særlig fram hotell- og restaurantansatte og butikkansatte. Samtidig er det mange rike som klager på for høye skatter, ifølge Lysbakken.

– Jeg har en klar melding til misfornøyde rikfolk: Slutt å syte! Dere har blitt rike på grunn av arbeidsinnsatsen til folk i Norge, sa Lysbakken.

– Selvsagt skal dere bidra mer til det fellesskapet som har gjort rikdommen deres mulig, sa han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer