Lysbakken: – For mye grått og for lite rødt og grønt i regjeringsplattformen

SV-leder Audun Lysbakken mener Hurdalsplattformen er for dårlig på klimatiltak og fordelingspolitikk.

SV-leder Audun Lysbakken kommenterte regjeringsplattformen i vandrehallen i Stortinget onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB.
SV-leder Audun Lysbakken kommenterte regjeringsplattformen i vandrehallen i Stortinget onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I denne plattformen er det for mye grått og for lite rødt og grønt, men SV kommer til å bidra med mer kraftfull politikk for rettferdig fordeling og miljø hvis regjeringen kommer til oss for å forhandle, sier Lysbakken.

Han peker blant annet på utfasing av kommersielle aktører i barnevernet, innføring av skolemat og gjenetablering av et høyskoletilbud i Nesna som gode trekk, som også SV har støttet tidligere. Her garanterer SV allerede nå at de vil danne flertall i regjeringen.

Det SV er misfornøyd med, er særlig olje- og gasspolitikken og den sosiale utjevningspolitikken.

– Klima- og naturkrisen kan ikke løses med god retorikk og fine ønsker, sier Lysbakken.

Han understreker at SV vil være et uavhengig opposisjonsparti i Stortinget og advarer den nye regjeringen mot å skuffe velgerne. Han kritiserer Hurdalsplattformen for å være særlig svak på sakene som handler om klima og økonomiske ulikheter.

– Når regjeringen legger opp til å videreføre størsteparten av Høyres skattekutt, blir det ikke penger til nye velferdsreformer og god nok kommuneøkonomi, sier Lysbakken.

– SV vil møte regjeringen konstruktivt hvis den søker samarbeid med oss. Men et samarbeid vil også bety at regjeringen må endre kurs i saker som er viktige for SV, sier Lysbakken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer