Lys i enden av tunnelen på Sørlandet

Etter en uke preget av snøstorm og full kaos, ser man bar asfalt og lyset i enden av tunnelen på Sørlandet. Men Vegvesenet har fortsatt en oppfordring.

Folk kjempet seg gjennom snøstormen i Kristiansand onsdag morgen. Bussene var innstilt, skolene er steng og ansatte er oppfordret til å ha hjemmekontor på grunn av uværet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Folk kjempet seg gjennom snøstormen i Kristiansand onsdag morgen. Bussene var innstilt, skolene er steng og ansatte er oppfordret til å ha hjemmekontor på grunn av uværet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Vegvesenet og politiet har bedt folk unngå å kjøre hvis det ikke er nødvendig torsdag også, særlig på E18. Privatbiler kan skape problemer for dem som virkelig må fram.

Torsdag morgen kan imidlertid trafikkoperatør Ole-Martin Kjeldsen se asfalt på videobildene fra veinettet.

– På hovedveinettet ser det mye bedre ut nå. Det er stort sett fine og greie forhold. Men det kan være problemer på de mindre veiene, sier Kjeldsen til NTB.

Han sier det er bar asfalt på E18. Det er kommet mye snø, så det tar tid å få det unna. Samtidig blåser det fortsatt, så det kan føyke til.

Ta forholdsregler

– Vi ber folk kjøre etter forholdene og holde avstand. Det er fortsatt glatte veier, og det kan komme uventede snøfonner med den vinden som er varslet, sier Kjeldsen.

Sivilforsvaret måtte hjelpe til på Sørlandet onsdag. Her kjører Tommy Tofteland fra Sivilforsvaret Ida Engen fra hjemmesykepleien på grunn av det kraftige snøværet som har gjort veier ufremkommelige. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Sivilforsvaret måtte hjelpe til på Sørlandet onsdag. Her kjører Tommy Tofteland fra Sivilforsvaret Ida Engen fra hjemmesykepleien på grunn av det kraftige snøværet som har gjort veier ufremkommelige. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Folk bør også være forberedt på at man kan bli sittende fast hvis man drar ut i bil.

De bare veiene kan imidlertid tyde på at det verste er over. Blant annet har butikker flere steder begynt å gå tomme fordi forsyninger ikke kommer fram. Det ser ut til å bli lettere nå.

– Det ser jo sånn ut på de bildene jeg har, men det er ikke godt å si hvordan det er inne i byene og inn mot butikkene, sier Kjeldsen.

– IKKE lek i snøhaugene

Det varsles vind opp i kuling på kysten av Agder, minkende utover dagen – men fortsatt liten kuling om kvelden. Når gradestokken viser minus, fyker den lette snøen av gårde og fokker seg rundt omkring. Det skaper blant annet problemer på veier og gangveier.

Alle tog mellom Oslo og Kristiansand er fortsatt innstilt, det samme gjelder noen avganger til Stavanger. Arendalsbanen er stengt.

– Hjemmesykepleien får hjelp til å nå ut til de brukerne som trenger det aller mest, skoler er stengt torsdag også, SFO og barnehage er tilgjengelig for samfunnskritisk personell, skrev Kristiansand kommune på sine onsdag.

De ber folk la være å ringe nødnumrene hvis det ikke er absolutt nød. De minner dessuten om at det mange steder er vanskelig for bilister og brøytebiler å se både voksne og barn.

– Snøhaugene kan være svært fristende å leke eller gjemme seg i. Vi oppfordrer til å IKKE leke eller gjemme seg i brøytekanter og snøhauger som brøytemannskapene har lagt opp.