Maren Lundby skal få ro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Maren Lundby skal få ro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer

Lundby trenger ro: – Kan ikke være likestillings­minister på heltid

Det har kokt rundt Maren Lundby de siste dagene. Nå skal hoppstjernen skjermes for å ha fokus på jobben som skal gjøre i hoppbakken.

Publisert

Debatten rundt om også hoppkvinnene skal få konkurrere i storbakken under neste års VM i Oberstdorf har skapt overskrifter de siste dagene. Lundby har frontet kampen.

Nå sier hoppstjernen at hun trenger ro inn mot kommende helgs verdenscuprenn i Hinzenbach.

– Jeg ønsker fokus på det sportslige. Jeg må få litt fred og ro for meg selv, slik at jeg kan vise enda mer styrke i hoppbakken, sier Lundby i en pressemelding.

– Det har tatt på å stå i stormen, men jeg angrer ikke på at jeg har tatt denne kampen. Nå handler alt om å få til alt jeg kan i bakken, min egentlige arena. Jeg kan ikke være likestillingsminister på heltid, tilføyer hun.

Skjermes

Lundby hoppet seg opp på pallen i begge rennene i Oberstdorf sist helg. Samtidig måtte hun svare på utallige spørsmål i storbakkedebatten.

– Jeg er mektig imponert over at Maren midt i stormen fighter om seier i begge helgens renn. Hun er profesjonell i alt hun gjør, men jeg har lagt merke til at dette tærer litt på kreftene, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Han tar grep for å skjerme Lundby i dagene som kommer.

– Fram til rennene i Hinzenbach skal alle forespørsler til Maren gå via vår kommunikasjonsrådgiver. Ikke glem at hun i en hel uke har vært tilgjengelig og svart så godt som alle som har tatt kontakt, sier Bråthen.

Raja-støtte

Mandag sa han til NTB at det er grunn til å være optimistisk med hensyn til at også Lundby får konkurrere i storbakken i Oberstdorf neste år.

Mandag kveld ga også kulturminister Abid Raja sin støtte til kampen.

Til kommende helgs verdenscuprenn i Østerrike får Lundby med seg Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Sistnevnte er verdenscupdebutant.

Maren Lundby er nummer to i verdenscupen foran rennene i Hinzenbach. Østerrikske Chiara Hölzl topper, 15 poeng foran Bøverbru-jenta.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.