Lundby trenger ro: – Kan ikke være likestillings­minister på heltid

Det har kokt rundt Maren Lundby de siste dagene. Nå skal hoppstjernen skjermes for å ha fokus på jobben som skal gjøre i hoppbakken.

Maren Lundby skal få ro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Maren Lundby skal få ro. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten rundt om også hoppkvinnene skal få konkurrere i storbakken under neste års VM i Oberstdorf har skapt overskrifter de siste dagene. Lundby har frontet kampen.

Nå sier hoppstjernen at hun trenger ro inn mot kommende helgs verdenscuprenn i Hinzenbach.

– Jeg ønsker fokus på det sportslige. Jeg må få litt fred og ro for meg selv, slik at jeg kan vise enda mer styrke i hoppbakken, sier Lundby i en pressemelding.

– Det har tatt på å stå i stormen, men jeg angrer ikke på at jeg har tatt denne kampen. Nå handler alt om å få til alt jeg kan i bakken, min egentlige arena. Jeg kan ikke være likestillingsminister på heltid, tilføyer hun.

Skjermes

Lundby hoppet seg opp på pallen i begge rennene i Oberstdorf sist helg. Samtidig måtte hun svare på utallige spørsmål i storbakkedebatten.

– Jeg er mektig imponert over at Maren midt i stormen fighter om seier i begge helgens renn. Hun er profesjonell i alt hun gjør, men jeg har lagt merke til at dette tærer litt på kreftene, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Han tar grep for å skjerme Lundby i dagene som kommer.

– Fram til rennene i Hinzenbach skal alle forespørsler til Maren gå via vår kommunikasjonsrådgiver. Ikke glem at hun i en hel uke har vært tilgjengelig og svart så godt som alle som har tatt kontakt, sier Bråthen.

Raja-støtte

Mandag sa han til NTB at det er grunn til å være optimistisk med hensyn til at også Lundby får konkurrere i storbakken i Oberstdorf neste år.

Mandag kveld ga også kulturminister Abid Raja sin støtte til kampen.

Til kommende helgs verdenscuprenn i Østerrike får Lundby med seg Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Sistnevnte er verdenscupdebutant.

Maren Lundby er nummer to i verdenscupen foran rennene i Hinzenbach. Østerrikske Chiara Hölzl topper, 15 poeng foran Bøverbru-jenta.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer