Lukten av døde soldater i Ukraina brer seg med vårvarmen

Vårsolen skaper problemer i Mykolajiv-regionen ettersom hundrevis av døde russiske soldater er årsaken til en sterk lukt, ifølge ordfører Vitaly Kim.

Døde soldater ligger i et militært kjøretøy på en vi i byen Bucha nært Kyiv. Foto: Serhii Nuzhnenko /AP / NTB
Døde soldater ligger i et militært kjøretøy på en vi i byen Bucha nært Kyiv. Foto: Serhii Nuzhnenko /AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordføreren oppfordrer sivilbefolkningen til å hjelpe til med å samle likene som er igjen og legge dem i kister.

Mykolajiv-regionen var blant de første som ble angrepet da invasjonen startet 24. februar. Hundrevis av russiske soldater skal ha blitt drept i harde kamper med ukrainske styrker.

Redningsmannskaper søker etter døde i ruinene av en bygning som ble kraftig ødelagt i et russisk angrep i Kharkiv i Ukraina. Bildet ble tatt søndag 27. mars, Foto: Felipe Dana / AP /NTB
Redningsmannskaper søker etter døde i ruinene av en bygning som ble kraftig ødelagt i et russisk angrep i Kharkiv i Ukraina. Bildet ble tatt søndag 27. mars, Foto: Felipe Dana / AP /NTB Vis mer

Russerne etterlot seg utbrente militærkjøretøyer og ødelagte stridsvogner – og flere hundre lik som nå ligger og råtner, ifølge ukrainske myndigheter.

Likstanken er et problem flere steder i Ukraina, ifølge Viktor Andrusiv, rådgiver for Ukrainas utenriksminister.

Bildet viser en russisk soldat som ble drept under et angrep mot ukrainske styrker på en kornåker i utkanten av Kyiv. Bilde er fra søndag 27. mars. Foto: Rodrigo Abd /AP / NTB
Bildet viser en russisk soldat som ble drept under et angrep mot ukrainske styrker på en kornåker i utkanten av Kyiv. Bilde er fra søndag 27. mars. Foto: Rodrigo Abd /AP / NTB Vis mer

– Det dreier seg om tusenvis. Tidligere, når det var kaldt, var det greit. Men nå som russerne ikke vil ta vare på likene, oppstår det problemer, sier han i et intervju med CNN.

Mellom 7.000 og 15.000 russiske soldater er drept i Ukraina, ifølge anslag fra Nato. Russland hevder på sin side at 1.350 russiske soldater er drept i krigen i Ukraina så langt.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer