Lukket fengslingsmøte i Tengs-saken

Sør-Rogaland tingrett besluttet at fengslingsmøtet mot 50-åringen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, skal gå bak lukkede dører.

Dommer Gunn Elin Lode før retten ble satt i Sør-Rogaland tingrett i fengslingsmøtet for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Dommer Gunn Elin Lode før retten ble satt i Sør-Rogaland tingrett i fengslingsmøtet for mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Tingrettsdommer Gunn Elin Lode måtte ta stilling til om presse og tilhørere skulle få være til stede i retten da fengslingsmøtet skulle avholdes fredag ettermiddag.

I en egen kjennelse, før hun behandlet politiets krav om fire ukers varetekt og fulle restriksjoner for den drapssiktede mannen, avgjorde dommeren at presse og tilhørere må gå på gangen mens rettsforhandlingene pågår.

– Saken dreier om et drap begått for 26 år siden. Politiet er i en helt innledende fase. Retten mener at åpne dører vil gjøre det vanskeligere å oppklare saken, skriver Lode i kjennelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer