Lukasjenko: - Vi gjør alt vi kan for å stoppe krigen

Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko forsvarer Russlands invasjon av Ukraina og sier han gjør «alt» han kan for å stoppe krigen.

Hviterusslands president Alexander Lukashenko sier de gjør alt de kan for å stoppe krigen. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky
Hviterusslands president Alexander Lukashenko sier de gjør alt de kan for å stoppe krigen. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky Vis mer
Publisert

Uttalelsene kommer i et intervju med nyhetsbyrået AP, der Lukasjenko anklager Ukraina for å «provosere Russland» og sverger på at Hviterussland står for fred.

– Vi er kategorisk motstandere av enhver krig. Vi har gjort og gjør alt nå for å sørge for at det ikke er krig. Takket være undertegnede, altså meg, har Ukraina og Russland begynt å forhandle, sier Lukasjenko.

– Men hvorfor er Ukraina, som i praksis har en pågående krig på sitt territorium med militærhandlinger der folk dør, hvorfor er ikke Ukraina interessert i disse forhandlingene, spør han.

Russland utstasjonerte styrker på hviterussisk territorium under dekke av at det var en militærøvelse, før de sendte dem inn i Ukraina som en del av invasjonen som startet 24. februar.

Hviterussland påbegynte også en militærøvelse tidligere denne uken, men Lukasjenko forsikrer overfor AP at denne ikke truer noen.

– Vi truer ingen og vi kommer ikke til å true og vil ikke gjøre det. Vi kan ikke true, vi vet hvem som er imot oss, så å sette i gang en eller annen konflikt, noen form for krig her i vest, er absolutt ikke i Hviterusslands interesse. Vesten kan sove trygt, sier Lukasjenko.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer