Lukasjenko: – Tror Russland har nådd sine mål i Ukraina

Belarus-president Aleksandr Lukasjenko sier han ikke føler noe press for å bli med i krigen. Han hevder han tror Russland har nådd målene sine.

Aleksandr Lukasjenko, her i et møte med president Vladimir Putin i St. Petersburg 23. juli. Bildet er utgitt av Kreml. Foto: Aleksander Demiantsjuk / Sputnik / AP / NTB
Aleksandr Lukasjenko, her i et møte med president Vladimir Putin i St. Petersburg 23. juli. Bildet er utgitt av Kreml. Foto: Aleksander Demiantsjuk / Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Å involvere Belarus, hva vil det gi? Ingenting? sier Lukasjenko i et intervju publisert på nett torsdag.

Presidenten sier han tror Russland allerede har oppnådd sine mål i det Moskva kaller en «militær spesialoperasjon» i Ukraina.

Han mener de to partene nå bør sette seg rundt forhandlingsbordet og diskutere alle disputter, inkludert framtida til Krim og andre territorier Moskva hevder de har krav på. Han legger også til at Russland aldri kommer til å gi avkall på Krim.

Lukasjenko hevder også at Belarus fram til for noen måneder siden hadde direkte kontakt med Ukraina, men at president Volodymyr Zelenskyj satte en stopper for dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer