Lukasjenko ber Russland om beskyttelse

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko appellerer til Russland om å beskytte landet som om det var russisk territorium, ifølge det statlige nyhetsbyrået Belta.

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko, til høyre, i samtale med Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu i Minsk. Foto: Andrei Stasevich / BelTA Pool Photo via AP / NTB
Belarus' president Aleksandr Lukasjenko, til høyre, i samtale med Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu i Minsk. Foto: Andrei Stasevich / BelTA Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Lukasjenko sa mandag til den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu at han ønsker en garanti for at Russland vil forsvare Belarus i tilfelle det blir angrepet, ifølge Belta. I møte med Sjoigu i Minsk uttrykte Lukasjenko også takknemlighet for at Russland har stasjonert flere tusen soldater i landet.

Denne maskinen fra USA brukes for å hjelpe Øst-Ukraina med landets miner. Video: Twitter. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Belarus er sterkt avhengig av Russland økonomisk, militært og politisk. Ukraina anklager landet for å støtte den russiske krigen mot Ukraina, siden invasjonen i fjor kom delvis fra belarusisk territorium.

Ukrainas presidentrådgiver Mykhailo Podoljak tvitrer at Lukasjenkos appell om beskyttelse er som om en antilope i krokodillens munn trygler om hjelp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer