Lufthansa-piloter går ut i streik

Piloter i det tyske flyselskapet Lufthansa streiker fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit.

Piloter i tyske Lufthansa går ut i streik fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit. Foto: Vidar Ruud / NTB
Piloter i tyske Lufthansa går ut i streik fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Piloter i det tyske flyselskapet Lufthansa streiker fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit.

Avgjørelsen er tatt etter intensive forhandlinger med selskapet og på forespørsel fra fagforeningens forhandlingskomité, opplyser en talsmann til DPA.

Alle fredagens Lufthansa- og Lufthansa Cargo-avganger fra Tyskland vil rammes, heter det videre.

Lønnsforhandlinger har ikke ført noen vei, trass i en runde med innledende samtaler bak lukkede dører, et forbedret tilbud fra selskapet forrige uke og et siste forsøk på nye samtaler onsdag.

Fagforeningen ber om en lønnsøkning på 5,5 prosent i år og automatisk lønnsøkning etter inflasjon fra og med neste år. I tillegg er det spørsmål knyttet til Lufthansas strategi for framtida.

Vereinigung Cockpit var tidligere garantert 325 fly som kunne bli fløyet av rundt 5.000 piloter gjennom tariffavtale. Men under pandemien sa Lufthansa opp avtalen og startet opp et nytt selskap med dårligere lønnsbetingelser.

Det nye selskapet, som internt har fått navnet Cityline 2, skal etter planen ta over flere europeiske avganger som tidligere ble fløyet av kjerneselskapet.

(©NTB)

BILJAKT: Denne videoen fra et politihelikopter viser den dramatiske jakten på en angivelig hasj-importør i Oslo i september 2018. Video: Politiet Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer