Lufthansa innstiller 33.000 flygninger

Omikron legger en stor demper på folks reiselyst, og tyske Lufthansa ser seg nødt til å innstille 33.000 flygninger i vinter.

Lufthansa innstiller hver tiende flygning i vinter, i alt 33.000 flygninger som følge av passasjersvikt. Omikronvarianten av koronaviruset får skylden. Foto: AP / NTB
Lufthansa innstiller hver tiende flygning i vinter, i alt 33.000 flygninger som følge av passasjersvikt. Omikronvarianten av koronaviruset får skylden. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Fra midten av januar til februar ser vi en stor nedgang i antall bestillinger og innstiller derfor 33.000 flygninger, rundt 10 prosent, sier sjefen for Europas største flyselskap, Carsten Spohr til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ).

– Vi savner først og fremst passasjerer i hjemmemarkedet vårt - Tyskland, Sveits, Østerrike og Belgia - ettersom det er disse landene som er hardest rammet av pandemibølgen, sier han.

Lufthansa flyr nå omtrent 60 prosent av rutene de opererte før koronapandemien rammet, og antallet passasjerer er omtrent halvert, ifølge Spohr.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer