Luftfarten reduserte klimagassutslippene med 63 prosent i fjor

Som følge av coronapandemien sto luftfarten for den største nedgangen i kvotepliktige utslipp av klimagasser i Norge i 2020.

Luftfarten var den bransjen som hadde den største nedgangen i utslipp av klimagasser. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Luftfarten var den bransjen som hadde den største nedgangen i utslipp av klimagasser. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Pandemiåret i fjor ga lavere utslipp av klimagasser fra kvotepliktig sektor i Norge og EU. For at Norge skal nå klimamålet med 50 til 55 prosent utslippskutt innen 2030 er det viktig at alle bedrifter jobber for å kutte utslippene når situasjonen etter hvert heldigvis vender tilbake til det normale, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Luftfarten var den bransjen som hadde den største nedgangen i utslipp av klimagasser. Nedgangen på hele 63 prosent fra 2019 til 2020 utgjør mer enn halvparten av de totale reduksjonene av norske kvotepliktige utslipp.

Som følge av den sterkt reduserte reiseaktiviteten reduserte Norwegian utslippene med 71 prosent.

Foruten nedgangen i antall reisende med fly, skyldtes mye av reduksjonen av klimagasser i EU i fjor at kraftsektoren fortsetter å kutte bruk av kull til fordel for gass og fornybar energi.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer