Klæbo frykter at VM-sprinten blir bingo

- Løypa er vanskelig. Det blir tøft

Johannes Høsflot Klæbo er storfavoritt på VMs åpningsdistanse, men tar ingenting for gitt.

Johannes Høsflot Klæbo vant gull på sprinten i OL i fjor, men er forberedt på at det blir tøffere å gjenskape suksessen i VM. (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix)
Johannes Høsflot Klæbo vant gull på sprinten i OL i fjor, men er forberedt på at det blir tøffere å gjenskape suksessen i VM. (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Bronsevinneren fra VM i Lahti for to år siden og den regjerende olympiske mesteren fra ett år siden, er mannen alle vil slå.

Men det er mange utfordrere der ute. Menn som russeren Sergej Ustjugov og italieneren Federico Pellegrino er skumle.

– Hva er det som kan gjøre at du ikke vinner?

– Det er mye som kan skje. Det er en vanskelig løype, den er tøff og midtpartiet avgjør mye. Du kan komme fra langt bak og likevel være først i bunnen. Både Lucas Chanavat og Federico Pellegrino i tillegg til de tre som sitter ved siden av meg kan være med å kjempe om medaljene.

- Det blir et tøft løp, og i tillegg kan det hende at du må være litt taktisk. Det kan bli en litt type bingo. Man må ære veldig offensiv og være på hugget, sa Klæbo under den svært godt besøkte norske pressekonferansen i Weidach onsdag.

Mannen å slå

Selv om hele Norges firer møtte, var det selvsagt Klæbo som fikk flest spørsmål.

Det er han som er favoritten til å vinne igjen. Han har ikke vunnet alt av sprinter denne sesongen, men har jevnt over vært den beste når han ikke har dummet seg ut med fall eller andre ting.

Finn Hågen Krogh mener at alle de norske er kapable til å havne på pallen, mens Emil Iversen mener han må ha flaks for å slå Klæbo.

– Jeg tror nok vi må prøve alle sammen å utnytte det vi er best på, så får vi se hvordan vi løser det. Hvert skirenn utarter på sin egen måte, så da må vi improvisere som best vi kan. Muligheten for uhell er absolutt der, men vi får satse på å holde oss på beina og at det blir en bra norsk dag, sier Iversen.

Taktikk

Under prøve-VM i Seefeld i fjor så vi at det ikke var populært å kjøre først ned bakken og inn på oppløpet.

– Kan det bli slik at ingen ønsker å gjøre det samme i sprinten fordi løperne mener det er lurest å ikke komme først inn på oppløpet?

– Vi har stilt oss spørsmålet om det kan skje. Vi har lurt på hvem som vil slippe seg utfor først, og om man vil ha noen fordel eller ulempe av det. Det vil vise seg.

- Det kan hende det blir gått seint opp til toppen og at folk ønsker å spare krefter i både kvart- og semifinale og kanskje også i finalen, sa Klæbo.

Han tror at franskmannen Lucas Chanavat er den med størst fart i seg på oppløpet.

Mari Eide, som skal gå for Norge på kvinnenes sprint, hadde sin egen versjon. Hun sa på kvinnenes pressekonferanse at hun hadde sett at Klæbo kom sist inn på oppløpet, men først i mål.

Klæbo hadde sin egen teori på det.

– Jeg tror jeg har vært veldig heldig med skiene på de to treningene som har vært. Vi får satse på at jeg har gode ski under løpet også.

– Det er deg alle vil slå?

– Jeg liker å si at jeg ikke har tenkt så mye over det. Alt må klaffe om du skal være med og kjempe om medaljene. Jeg må ha fokus på mine ting for at jeg skal gå fortest mulig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer