Lover ubegrensede midler til militæret

Russlands president Vladimir Putin lover at beredskapen til landets atomstyrker skal forbedres. Han varsler også at et nytt våpen snart er klar til bruk.

Putin holdt onsdag en tale i det russiske forsvarsdepartementet. Foto: Mikhail Kuravlov/Pool Photo via AP/NTB
Putin holdt onsdag en tale i det russiske forsvarsdepartementet. Foto: Mikhail Kuravlov/Pool Photo via AP/NTB Vis mer
Publisert

Det russiske sjøforsvaret vil ha en ny hypersonisk rakett klar tidlig i januar 2023, sa presidenten da han onsdag holdt tale i det russiske forsvarsdepartementet.

Raketten det dreier seg om er av typen Zircon, som Russland har jobbet med å utvikle i mange år.

Putin lover også at Russland skal utvide sin militære kapasitet, og han sier målene som er satt for de annekterte områdene i Ukraina, vil bli nådd.

Vil gi alt forsvaret ber om

– I alle territorier, også de nye, vil soldatene sikre livet til våre borgere, sa Putin.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Interfax sier Putin også at det ikke er restriksjoner på finansieringen av forsvaret og at landet vil gi alt forsvaret ber om.

– Det er velkjent at det militæret potensialet og evnene til nesten alle større Nato-land er i aktiv bruk mot Russland. Likevel kjemper våre soldater, underoffiserer og offiserer for Russland med mot og stahet, sa presidenten ifølge et annet statlig nyhetsbyrå, RIA.

Innrømmer svakheter

Samtidig har Putin innrømmet i talen at det finnes svakheter, blant annet innen kommunikasjon mellom styrkene. I tillegg sier han at det er behov for å modernisere mobiliseringssystemet.

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu . (Russian Defense Ministry Press Service via AP)
Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu . (Russian Defense Ministry Press Service via AP) Vis mer

I forbindelse med møtet kunngjorde også forsvarsminister Sergej Sjojgu at det skal etableres marinebaser i de okkuperte havnebyene Mariupol og Berdjansk i Ukraina. Vesti , nyhetsredaksjonen til den statlige kringkasteren Russland-1, siterer Sjoigu på at 250.000 russiske soldater har fått kamperfaring i Ukraina.

Forsvarsministeren foreslår også å øke vernepliktsalderen gradvis fra 18 til 21 år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer