LOs kasse er full – kan streike i halvannet år

De elleve LO-forbundene som streiker, har enorme summer i banken og de kan streike i halvannet år før de går tom for penger.

Jørn Eggum leder Fellesforbundet som har 3 milliarder kroner i sin streikekasse. Her er han under streikemarkeringen på Youngstorget i Oslo tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB
Jørn Eggum leder Fellesforbundet som har 3 milliarder kroner i sin streikekasse. Her er han under streikemarkeringen på Youngstorget i Oslo tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Streikekassene utgjør til sammen over 5,4 milliarder kroner. Totalt kan fagforbundene streike i 365 arbeidsdager, altså drøyt halvannet år, før pengesekken er tom, skriver Aftenposten.

Tallene ble først omtalt av FriFagbevegelse skriver at Fellesforbundet alene har 3 milliarder på bok. Dermed kan fagforbundene kan trappe opp streiken betydelig uten at de trenger å bekymre seg for å gå tom for penger til streikebidrag.

Sist gang det var storstreik, i 2000, varte streiken én uke. En storstreik vil si at konflikten er mellom de to store partene i norsk arbeidsliv, LO og NHO.

Dommer i «Britain's got talent», SImon Cowell, ble ikke særlig imponert av opptreden til norske Viggo Venn. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Britain's got talent. Vis mer

Fafo-forsker Kristine Nergaard sa mandag til NTB at streiken trolig blir kortvarig. Logikken bak er at man nå ikke skal løse vanskelige prinsipielle spørsmål som vil påvirke bedrifter og ansatte i lang tid, men bli enig om størrelsen på lønnsøkningen.

– Penger er tross alt lettere å forhandle om, sier Nergaard.

Hun sier hun vil bli «forundret» om streiken varer lenger enn to uker.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer