Lørenskog-bortføringen gir større pågang hos sikkerhetsselskaper

Flere sikkerhetsselskaper har fått mange flere henvendelser etter den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog.

Eneboligen til ekteparet Hagen på Fjellhamar i Lørenskog. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Eneboligen til ekteparet Hagen på Fjellhamar i Lørenskog. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Anders Snortheimsmoen, som jobber i firmaet Sikkerhetsledelse AS, sier at svært mange har tatt kontakt for å få en sikkerhetsvurdering siden saken ble offentlig i starten av januar.

– Pågangen har vært økende i hele perioden. Det gjelder personkunder og bedrifter som ønsker en sikkerhetsvurdering av egen situasjon sett opp mot dagens trusselbilde og utvikling. Folk ønsker informasjon om hva man kan og bør gjøre for å være best mulig forberedt dersom noe skulle skje, sier han til NTB.

31. oktober i fjor forsvant 68 år gamle Hagen fra eneboligen hvor hun bodde sammen med sin ektemann Tom Hagen, en av Norges rikeste personer. Snortheimsmoen har lang erfaring med bortføringssaker og har tidligere omtalt Norge som «en honningkrukke for kriminelle når det gjelder rike folk og lav sikkerhet».

– Jeg synes fortsatt at man kan bruke ordet naivt i dette spørsmålet, selv om det er en økende bevissthet blant mange når det gjelder å ivareta sin egen og familiens sikkerhet. Det som er viktig i denne sammenhengen, er at den enkelte har en god grunnsikring i hverdagen og har fokus på egne tiltak dersom en hendelse skulle skje, sier han.

Snortheimsmoen, som tidligere var leder av beredskapstroppen, sier det er vanskelig å si om denne saken kan åpne for en ny type trusler blant rike mennesker i Norge. Han understreker imidlertid at det europeiske kriminalitetsbildet kan gjenspeiles i Norge.

– De organiserte kriminelle i hele Europa ser stadig etter nye markeder for å utøve sin virksomhet, og Norge er fortsatt et lukrativt sted for denne type aktivitet, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer