Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes på grunn av streiken i frontfagene

Partene i tariffoppgjøret i kommunesektoren er enige om å utsette den planlagte forhandlingsstarten inntil videre på grunn av streiken i frontfagene.

Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes som følge av storstreiken i frontfagene, opplyser KS-leder Tor Arne Gangsø. Foto: Terje Pedersen / NTB
Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes som følge av storstreiken i frontfagene, opplyser KS-leder Tor Arne Gangsø. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser KS i en pressemelding mandag.

Forhandlingene skulle ha startet torsdag denne uka. KS skal forhandle med fagforeningene LO Kommune, Unio kommune, YS- K og Akademikerne-kommune. Mandag møttes partene for å avklare om lønnsforhandlingene skulle starte etter planen, men har altså nå besluttet å utsette forhandlingsstarten.

25.000 ansatte i LO og YS gikk mandag morgen ut i streik etter at det ble brudd i meklingen med NHO søndag.

Rammen i frontfaget er normgivende for de andre lønnsoppgjørene som kommer på løpende bånd utover våren.

– Det er naturlig at det får konsekvenser at vi ikke har fått på plass en frontfagsramme, sa Tor Arne Gangsø, arbeidslivsdirektør i kommunesektorens arbeidsgiverorganisasjon KS, til NTB tidligere mandag.

Han tror ikke streiken i privat sektor vil få store konsekvenser for forhandlingene i offentlig sektor utover de utsatte forhandlingene. Han tror heller ikke det øker sjansen for flere streiker.

– Det kan bli en tidsforskyvning, men det er ikke dramatisk for oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer