London-området kan bli forvandlet etter pandemien

Pandemien har ført til at mange kontorer i Londons finanssenter står tomme. Nå skal kontorbygninger omskapes til leiligheter, butikker og kultursentre.

Mange av City of Londons kontorlokaler står tomme som følge av pandemien og hjemmekontor. Nå ser man på muligheten til å omgjøre mange av kontorene til leiligheter, butikker og kultursentre. Foto: AP-NTB
Mange av City of Londons kontorlokaler står tomme som følge av pandemien og hjemmekontor. Nå ser man på muligheten til å omgjøre mange av kontorene til leiligheter, butikker og kultursentre. Foto: AP-NTB Vis mer
Publisert

Også i London har pandemien ført til at mange kontorarbeidere har begynt å jobbe utenfra. Stadig flere av de store og viktige selskapene har dessuten omfavnet en mer fleksibel arbeidssituasjon. Mange har endret arbeidssituasjonen permanent.

Det har ført til mange tomme kontorlokaler i City of London. Nå avdekkes det planer for å omgjøre disse forlatte kontorbygningene til leiligheter, kultursentre, butikker og ulike nyetableringer.

Alastair Moss er styreleder for eiendomsinvesteringer og nestleder i planutvalget for City of London Corporation. Han sier at The Square Mile, kallenavnet på bydelen, skal tilpasses en ny og bærekraftig virksomhet etter pandemien.

– Det skal være fleksible bygninger som folk skal trives i, sier Moss.

Mange er tatt med på råd

I rapporten « The Square Mile: Future City » kan man lese om prioriteringer for de neste fem årene. Både vanlige folk og næringslivsledere er tatt med på råd.

Planene er å skape et mer variert miljø, slik at bydelen kan tilpasse seg både sosiale, miljømessige og økonomiske endringer.

Rapporten beskriver også investeringer i grønn teknologi og infrastruktur, og forplikter City til å oppnå karbonnøytralitet innen 2040.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer