Lokalsykehus klarer bare 1 til 2 corona-pasienter før andre må avvises

Derfor har flere små kommuner innført innreiseforbud fra alle kommuner «sør for Dovre».

Intensiven på Helgelandssykehuset. Foto: HELGELANDSSYKEHUSET
Intensiven på Helgelandssykehuset. Foto: HELGELANDSSYKEHUSET Vis mer
Publisert

Små kommuner i Norge har sett på muligheten til å fysisk sperre innfartsårene til kommunen for å sperre ute hyttefolk, mens flere små kommuner i Nord-Norge har rett og slett innført innreiseforbud fra alle kommuner «sør for Dovre».

I hallingsdalskommunene bor det 21.000 personer til vanlig. VG skrev første helg ut i landets corona-lockdown at «en måling viser at 54.000 mennesker oppholder seg i fjellet lørdag ettermiddag, kun 1000 færre enn fredag».

Regjeringen så seg 15. mars nødt til å true med et «hytteforbud» med hjemmel i loven, som vil gjelde til 1. april om folk i peller seg hjem. Straffen: Bøter eller fengsel inntil et halvt år.

Denne nekten har blant annet fått en del til å reagere. Enkelte hytteeiere har for eksempel argumentert med at de ønsker å skjerme familiemedlemmer i risikogruppene på hytta, fordi et annet familiemedlem er i karantene hjemme – eller i verste fall, smittet.

Skulle disse imidlertid vise seg å bli syke på hytta kan de være virkelig ille ute. Filter Nyheter har sjekket hvor sårbare lokalsykehusene er. Folkehelseintituttet har bedt helsetjenesten planlegge for at 733 000 mennesker i Norge blir syke. Det tilsvarer 14 prosent av befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer