Løgnaslaget straffes ikke for ordet nazifrisør

Gulating lagmannsrett har forkastet anken fra frisør Merete Hodne. Revygruppa Løgnaslaget straffes dermed ikke for bruken av ordet nazifrisør.

Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen og Bjørn Aslaksen fra Løgnaslaget, her da saken ble behandlet i Stavanger tingrett. Frisør Merete Hodne krevde oppreisning fra revygruppa som brukte ordet nazifrisør i en sang, men vant verken fram i tingretten eller i lagmannsretten. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen og Bjørn Aslaksen fra Løgnaslaget, her da saken ble behandlet i Stavanger tingrett. Frisør Merete Hodne krevde oppreisning fra revygruppa som brukte ordet nazifrisør i en sang, men vant verken fram i tingretten eller i lagmannsretten. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Stavanger Aftenblad.

Merete Hodne må betale 367.571 kroner i sakskostnader.

Merete Hodne og hennes advokat Per Danielsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Merete Hodne og hennes advokat Per Danielsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Hodne tapte saken i Stavanger tingrett i fjor, da retten frifant Løgnaslaget for injurier etter å ha omtalt henne som «nazifrisør». Hun krevde inntil 200.000 kroner i oppreisning fra hvert av medlemmene i revygruppa som fremførte sangen «En hårsår frisør fra Bryne».

Hun anket tingrettens avgjørelse til lagmannsretten, men vant altså ikke fram.

Forestillingen «Løgnasevangeliet» ble sett av 25.000 personer, og var inspirert av saken der Hodne ble dømt for å avvise Malika Bayan i frisørsalongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab.

I den saken ble Hodne dømt til å betale 7.000 kroner i bot for brudd på diskrimineringsloven. Den saken gikk helt til Høyesterett. Hodne forsøkte også å få retten til å forby revygruppas bruk av begrepet «nazifrisør», men uten å få medhold.

Merete Hodnes advokat, Per Danielsen, sier til NRK at det er naturlig å anke saken inn for Høyesterett.

– Hvis dette blir en stående dom, så åpner vi en helt ny dør. Da er det greit å kalle folk for nazist i forskjellige sammenhenger. Det er en dør vi bestandig har holdt lukket, sier Danielsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer