– Löfven går av neste uke

Stefan Löfven går av som Sveriges statsminister i begynnelsen av neste uke, melder Sveriges Television.

Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer til å levere sin avskjedssøknad i begynnelsen av neste uke, opplyser hans pressesekretær. Foto: Adam Ihse / TT / NTB.
Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer til å levere sin avskjedssøknad i begynnelsen av neste uke, opplyser hans pressesekretær. Foto: Adam Ihse / TT / NTB. Vis mer
Publisert

Löfvens pressesekretær Maria Soläng sier til kanalen at han vil levere sin avskjedssøknad til Riksdagens leder Andreas Norlén mandag eller tirsdag.

Löfven kommer likevel til å fortsette som statsminister fram til nasjonalforsamlingen godkjenner Magdalena Andersson som landets nye statsminister. Andersson ble torsdag valgt til ny partileder for Socialdemokraterna.

Stefan Löfven var partileder i ti år og har vært statsminister i sju år. Han kunngjorde i sommer at han ville gå av som partileder og statsminister før valgkampen 2022.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer