LO mener lederlønnen i Equinor er hinsides

Mandag starter lønnsoppgjøret. Da vil LO peke på svimlende lønninger til norske toppledere.

LO-sekretær Are Tomasgard kaller lederlønnen i Equinor for hinsides og advarer om at arbeidsgiverne vil møtes med tallene i det kommende lønnsoppgjøret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
LO-sekretær Are Tomasgard kaller lederlønnen i Equinor for hinsides og advarer om at arbeidsgiverne vil møtes med tallene i det kommende lønnsoppgjøret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Konsernsjef Anders Opedal i Equinor hadde en lønnsvekst fra 18,1 millioner kroner i 2021 til 19.6 millioner kroner i 2022. Høye olje- og gasspriser bidro til et rekordresultat for selskapet i fjor, med justert driftsresultat på 74,9 milliarder dollar. I 2021 var tilsvarende tall 33,7 milliarder dollar.

Lønnsveksten til toppsjefen i Statoil/Equinor har over ti år vært hele 41,4 prosent, skriver Klassekampen.

I LO-toppen, som nå forbereder årets mellomoppgjør som starter mandag, mener de at sjefslønnen i det statseide olje- og energiselskapet har passert nivået som kan kalles «moderat».

– 19-20 millioner er et hinsides lønnsnivå. Når noen har 20 millioner i lønn, vil en prosentvis få et økende gap. Her må lederne og styrene innta en moderasjonslinje, sier Are Tomasgard som sitter i LO-ledelsen.

Han viser til at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har sendt en tydelig beskjed at han forvente moderasjon i selskap som staten eier.

Her må lederne lytte. Vi tar alt med oss alle tall til bordet, framholder LO-toppen.

– Alt dette vil arbeidsgiversiden møte. Dette er et angrep på den norske modellen og frontfagsmodellen, og går ut over tilliten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer