LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) døde hjemme i sin bolig på Slemmestad tirsdag 9. mars, melder LO i en pressemelding.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag, 53 år gammel. Her deltar han på en pressekonferanse i Marmorhallen fredag. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag, 53 år gammel. Her deltar han på en pressekonferanse i Marmorhallen fredag. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gabrielsen døde av hjertesvikt, får NTB opplyst.

– Det er med dyp sorg vi i dag mottok den triste meldingen om Hans-Christian. Mine tanker går nå til kona Trine og datter Camille, samt hans nærmeste familie. Jeg har mistet en god venn, og LO har mistet en ruvende leder som hadde mange års virke foran seg, sier LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik via en pressemelding.

Det bes om respekt for at familien ønsker ro i denne tiden, poengterer hun.

– Hans-Christian var en avholdt leder som vil bli husket for sin redelighet og sitt dype engasjement for arbeidsfolk. Han var svært respektert og hadde stor tillit langt utover egne rekker. Hele LO-familien er i sorg, sier Følsvik.

– En bauta

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre måtte kjempe for å holde tårene tilbake da han møtte pressen i vandrehallen på Stortinget for å kommentere dødsfallet.

Ap-lederen beskriver Gabrielsen som en bauta.

– Jeg snakket med ham lørdag og søndag og hadde to møter med ham i går på link. Og han var seg selv hele veien. Så det er et sjokk, sier Støre til NTB.

Støre sier han har mistet en av sine aller nærmeste i politikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer