Livsfarlige medikamenter stjålet fra veterinær i Kristiansand

Det har vært et innbrudd i en veterinærklinikk i Kristiansand der det er stjålet medikamenter som det «advares på det sterkeste» mot at blir brukt av mennesker.

Legemiddelet Ketamin, som blant annet brukes til behandling av depresjon, er stjålet fra en veterinær i Kristiansand. Foto: Henry Iddon/Pymca/REX
Legemiddelet Ketamin, som blant annet brukes til behandling av depresjon, er stjålet fra en veterinær i Kristiansand. Foto: Henry Iddon/Pymca/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett av medikamentene som er stjålet, kan være livsfarlig, advarer politiet.

– Det er stjålet tre typer medikamenter fra stedet. Det er ketamin, metadon og euthasol. Særlig den siste der er vi bekymret for at er på avveie, sier operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt til Avisen Kristiansand.

Medikamentene er kun tiltenkt veterinær bruk. Odde forteller at euthasol benyttes til avliving av dyr og brukes på alt fra mink til hest, og at det vil være svært farlig om mennesker bruker det.

Politiet frykter at dette stoffet kan komme ut i rusmiljøet.

Det dreier seg om en klinikk på Kongsgård Allé i Kristiansand. Hvor store mengder av de ulike stoffene som er stjålet, er ennå uklart. Det er også stjålet et mindre kontantbeløp fra stedet, ifølge avisen.

Legevakt, AMK og feltsykepleierne er varslet, og politiet har startet etterforskning av saken.

(©NTB)