Liverpool holdt unna mot Manchester City – klar for FA-cupfinale

Liverpool dominerte mot Manchester City i én omgang, men måtte slite seg til 3-2-seier i semifinalen i FA-cupen lørdag.

Manchester City-målvakt Zach Steffen tabbet seg skikkelig ut da Mané la på til 2-0. Foto: Frank Augstein / AP / NTB.
Manchester City-målvakt Zach Steffen tabbet seg skikkelig ut da Mané la på til 2-0. Foto: Frank Augstein / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Liverpool og City er på troféjakt på flere fronter, men nå er det bare Liverpool som har sjanse til å kopiere Manchester Uniteds «treble» fra 1998/99-sesongen.

Allerede etter ni minutter tok Liverpool ledelsen ved Ibrahima Konaté, og åtte minutter senere sørget Sadio Mané for 2-0 etter en generaltabbe fra City-keeper Zach Steffen. Mané vant ballen fra den amerikanske keeperen med en sklitakling og skled ballen inn i mål.

Mané la på til 3-0 like før pause, mens Grealish reduserte til 1-3 like etter hvilen. Manchester City fikk flere sjanser til å skape spenning i kampen, men Liverpool-keeper Alisson sto i veien helt til Bernardo Silva scoret helt på tampen.

City klarte aldri å utligne, og Liverpool er klar for en ny finale. Den spilles lørdag 14. mai mot enten Chelsea eller Crystal Palace, som møtes i den andre semifinalen søndag.

I ligaen skiller det bare ett poeng mellom tittelrivalene med sju kamper igjen. I mesterligaen kan lagene møtes i finalen, dersom Liverpool vinner sin semifinale mot Villareal og City tar seg forbi Real Madrid i den andre semifinalen.

Kjempetabbe

Liverpool har allerede sikret sitt første trofé denne sesongen. Det gjorde de 27. februar, da de vant en jevn ligacupfinale mot Chelsea etter straffesparkkonkurranse. Lørdagens semifinale i FA-cupen så tidlig ut til å bli en maktdemonstrasjon.

Konaté scoret åpningsmålet for Liverpool i begge oppgjørene i kvartfinalen av mesterligaen mot Benfica og gjorde det igjen på samme vis mot City. Franskmannen steg høyest på en corner og stanget inn 1-0.

Steffen hadde ingen sjanse på målet til Konaté, men må ta på seg hele skylden for Manés 2-0-scoring. Mané jaktet et tilbakespill fra John Stones og fikk lønn for strevet siden Steffen holdt altfor lenge på ballen.

Etter å ha taklet ballen i mål på 2-0, viste Mané fram avslutningsteknikken da han sørget for 3-0 like før pause. Ballen ble lempet opp til Mané som avsluttet med en slice på hel volley som suste ned i hjørnet.

Ingen sluttspurt

Selv etter å ha blitt ydmyket i første omgang hadde Pep Guardiola og City ingen planer om å legge seg for Liverpool i etter pause.

Hjemmelaget brukte kun ett minutt og elleve sekunder av andre omgang på å redusere til 1-3. Gabriel Jesus dro seg fint fri i boksen før han serverte Jack Grealish foran mål. Den engelske milliardsigneringen kunne enkelt putte sitt femte mål i City-drakten.

Både etter 54 og 70 minutter fikk Jesus store sjanser til å score selv. Ved begge anledninger kom landsmann og Liverpool-keeper Alisson seirende ut av duellen.

Bernardo Silva scoret akkurat da kampen bikket 90 minutter og City fikk tre avslutninger på mål i løpet av overtiden, men det kom ingen flere mål. Kevin De Bruyne ble sittende på benken hele kampen etter å ha skadet seg tidligere i uken i mesterligaen mot Atlético Madrid.

Liverpool kunne også scoret helt mot slutten, men 3-2 var uansett nok til å sikre scouserne plass i FA-cupfinalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer