Det ble lagt ned blomster og lys på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord i april. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Det ble lagt ned blomster og lys på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord i april. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Mann tiltalt for uaktsomt drap

Litauer tiltalt for uaktsomt bildrap i Sandefjord

En 33 år gammel mann fra Litauen er tiltalt for uaktsomt drap etter at en kvinne i 50-årene døde da hun ble påkjørt på en gangvei i Sandefjord 12. april.

Publisert

Et ektepar i 50-årene ble meid ned da en sølvgrå Audi A3 skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt. Bilen stakk av etter påkjørselen.

I tillegg til tiltalen for uaktsom drap er 33-åringen tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp eller helse. Mannen i 50-årene ble påført en alvorlig kneskade etter påkjørselen.

Litaueren meldte seg for politiet nesten et døgn etter hendelsen og ble noen dager senere varetektsfengslet.

Litaueren erkjenner uaktsom kjøring.

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det, var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, til NTB før fengslingsmøtet.

I tillegg til tiltalepunktet om uaktsomt drap er mannen tiltalt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand, promillekjøring, kjøring uten førerkort og bruk av amfetamin og kokain.

Vestfold tingrett i Larvik har satt av tre dager til saken som starter 16. september.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.