Listhaug: Parallellsamfunn et resultat av naiv innvandringspolitikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener tilstanden i svenske innvandringsbydeler er et resultat av snillistisk politikk, på linje med den SV står for.

NRK viste søndag en reportasje der svensk politi vedgikk at de nærmest hadde mistet kontrollen over noen av de mest innvandrertette bydelene.


– Jeg tror alle som så reportasjen, er ganske sjokkert over hvilke tilstander som er der borte, og det er jo et bevis på hva en naiv og snillistisk innvandringspolitikk kan føre til, sier Listhaug.


Hun går sterkt i rette med SV, som hun sier har vist til Sverige som et lysende eksempel i Europa på et land som har gjort det rette på innvandringsfeltet.


– SVs Karin Andersen har tatt til orde for at folk kan bosette seg der de ønsker, men dette er en av hovedgrunnene til problemene som oppstår i Sverige. Man får en opphopning av personer med innvandringsbakgrunn på ett sted, som gjør at det utvikler seg parallelle samfunn, sier Listhaug til NRK mandag morgen.


SVs Bård Vegar Solhjell er enig i at det er sjokkerende å se parallellsamfunnene i Sverige, men mener at hovedløsningen er å få til en fungerende integrering, som inkluderer barnehageplass, jobb og at man følger med på trossamfunnene.


– Hovedløsningen for Frp er å sørge for at det ikke kommer noen hit, mens hovedløsningen for SV er å sørge for en god integrering. Det er vanskelig å være et godt vertskap hvis man egentlig ikke vil ha besøk, sier Solhjell.