Listhaug om statsbudsjettet: Vanlige folks nedtur

Regjeringen legger i statsbudsjettet opp til tidenes skatte- og avgiftsbombe, mener Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun kroner Vedum som skatte- og avgiftskongen.

Sylvi Listhaug (Frp) kroner finansminister Trygve Slagsvold Vedum til skatte- og avgiftskonge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Sylvi Listhaug (Frp) kroner finansminister Trygve Slagsvold Vedum til skatte- og avgiftskonge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

– Regjeringen legger opp til skatte- og avgiftsøkninger på 46 milliarder. Dette er tidenes skatte- og avgiftsbombe. I løpet av tolv måneder har Ap og Sp-regjeringen lansert skatte og avgiftsøkninger på 55 milliarder kroner. Dette er nesten på linje med kommunistpartiet Rødt sitt alternative budsjett, sier Listhaug.

Hun sier at regjeringen i år har kommet med den største skatteøkningen på 20 år, og hun påpeker at dette skjer i en tid med økte priser på drivstoff, strøm, matvarer og renteøkning.

Dette vil få store konsekvenser for folk og bedrifter, mener Listhaug.

– Regjeringen foreslår å gi 3 kroner og 30 øre i daglig skattelette til de med inntekter mellom 400–450 000 kroner. Dette vil dekke utgiftene til en ekstra bærepose hver dag. Dette budsjettet er vanlige folks nedtur og vi kan trygt krone Trygve Slagsvold Vedum til skatte- og avgiftskongen, sier Sylvi Listhaug.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer