Listhaug: En sløsefest på symbolske klimatiltak

Klima er budsjettvinneren på bekostning av syke og bilister, mener Frp-leder Sylvi Listhaug, som mener klimatiltakene er symbolske. Heller ikke SV er fornøyde med statsbudsjettet.

Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen Foto: Terje Pedersen / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette budsjettet prioriterer sløsefest på symbolske klimatiltak mens vanlige folk får økte skatter og avgifter. At det etterpå skal forhandles med avgiftsentusiastene i SV, er bekymringsfullt, sier Listhaug i en pressemelding.

Hun er spesielt kritisk til at regjeringen øker egenandelen på medisiner, legebesøk og behandling.

– Mange syke nordmenn som har frikort, får en ekstraregning på 600 millioner kroner. Det er et svik mot de eldre og syke som trodde på valgkampløftene til Ap og Sp, sier hun.

– Selv om denne regjeringen tydeligvis ikke tar seg råd til å kutte avgifter som vanlig folk merker i hverdagen, som strømpris og drivstoffprisen, har de mer enn nok penger til å fortsette med symbolske klimatiltak og øse ut penger. Det er et norgesmesterskap i å bruke mest mulig penger.

SV om budsjettet: – For grått og for smått for Norge

– Her er det noen nye tiltak, men ikke en ny retning for landet, sier SVs Kari Elisabeth Kaski om regjeringens tilleggsforslag til statsbudsjettet.

SV blir trolig sentrale i å sikre mindretallsregjeringen med Ap og Sp flertall for budsjettet i Stortinget.

De varsler at de ikke er fornøyde med det regjeringen la fram mandag.

– Dette er for grått og for smått for Norge. Her er det noen nye tiltak, men ikke en ny retning for landet, slik SV vil, sier Kaski i en epost til NTB.

Hun sier det er flere positive enkeltgrep i budsjettet, men ikke nok til å få ned ulikheten og bygge ut velferden i Norge. Nå er det opp til regjeringen å komme SV i møte og sikre flertall for budsjettet, mener Kaski.

– SV er klare til å forhandle om de løsningene Norge trenger, for å sikre rettferdig fordeling, god velferd og at Norge tar ansvar for klimakrisen. Budsjettet må gå mye lenger på områder som ulikhet, klima og velferd, sier stortingsrepresentanten.

(©NTB)

FUKT: Kattesand har samme effekt som Silica Gel. Klipp: Tobias Fjeldvang. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer