Frps påtroppende nestleder Sylvi Listhaug ber partiet si et klart nei til kvoteflyktninger. Men i resten av regjeringen får forslaget ingen støtte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Frps påtroppende nestleder Sylvi Listhaug ber partiet si et klart nei til kvoteflyktninger. Men i resten av regjeringen får forslaget ingen støtte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Listhaug ber Frp si nei til kvoteflyktninger – møter motstand i regjeringen

Sylvi Listhaug ber Frp si nei til kvoteflyktninger. Men i resten av regjeringen får partiet ingen støtte for forslaget.

Publisert

– Dette er ikke vår politikk, ei heller regjeringens. Å ta imot kvoteflyktninger er å hjelpe dem som trenger det mest, slår KrFs stortingsrepresentant Torhild Bransdal fast overfor NTB.

På Frps landsmøte lørdag ba påtroppende nestleder og eldreminister Sylvi Listhaug partiet si nei til å ta imot kvoteflyktninger og heller bruke de store pengene på flyktninger i nærområdene.

Venstre: Vår seier

Høyres innvandringspolitiske talsmann Ove Trellevik er krystallklar:

– Norge skal være med og ta sitt internasjonale ansvar i å ta imot kvoteflyktninger. Det er et viktig signal til de andre europeiske landene, sier han.

– Det er en kjensgjerning at noen flyktninger har behov for å relokaliseres til et nytt land. Ikke alle får den hjelpen de trenger i nærområdene, understreker Trellevik.

Også Venstres Abid Raja er kritisk til forslaget.

– Uansett hva Frps utvalg mener, så er også Frp i regjering forpliktet til at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger. Denne seieren er Venstre godt fornøyd med, sier han.

– Vi er europamestere når det gjelder å stille opp solidarisk for å hjelpe mennesker i nød. Jeg tror også nordmenn flest liker at vi stiller opp humant på denne måten, føyer han til.

I opposisjonen er det ulike meninger om forslaget. Senterpartiets Heidi Greni mener dagens antall kvoteflyktninger er for høyt. I sitt alternative budsjett har Sp lagt opp til 1.000 færre enn det regjeringen har åpnet for.

– Men vi kan ikke si helt nei til kvoteflyktninger. Norge må bidra til å ivareta de som er i livsfare i leirene, sier hun.

– Mest uenighet i regjeringen

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani peker på at den store uenigheten i innvandringspolitikken i dag er internt i regjeringen.

– Frp sitter jo i regjering med Norges mest innvandringsliberale partier, framholder han.

– Vi mener det er nødvendig å prioritere kvoteflyktninger, som er de mest sårbare flyktningene. Da har vi selv kontroll på antallet som kommer, slik at vi lykkes med integreringen, sier Gharahkhani.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.