Listhaug: - Dette er et gigantisk løftebrudd fra Senterpartiet

Den nye regjeringen sløser milliarder på ubrukelige klimatiltak, mener Frp-leder Sylvi Listhaug, som mener det nå vil bli dyrere å kjøre bil.

Frp-leder Sylvi Listhaug mener den nye regjeringen sløser bort penger på klimatiltak som ikke har noe for seg og som bare vil føre til at det blir dyrere for folk å kjøre bil. Foto: Terje Pedersen / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug mener den nye regjeringen sløser bort penger på klimatiltak som ikke har noe for seg og som bare vil føre til at det blir dyrere for folk å kjøre bil. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen vil øke CO2-avgiften gradvis opp til 2.000 kroner per tonn. Det vil føre til at bensinprisene vil gå noe opp, erkjenner klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide (Ap) overfor NRK.

– Ap vil kompensere for denne økningen ved blant annet redusert veibruksavgift og andre tiltak som skal gjøre at det samlede avgiftstrykket ikke går opp, sier han.

Det skal bli dyrere å forurense og det skal bli billigere å la være, er Barth Eides budskap.

Men dette vil bare føre til at det blir dyrere for folk å kjøre bil, mener Listhaug, som mener at regjeringen sløser bort penger på klimatiltak som ikke har noe for seg. Å tvinge folk over til å kjøre elbil er ikke veien å gå, mener hun.

– Dette er et gigantisk løftebrudd fra Senterpartiet, og at Ap ønsker økt avgift på bil, det er jo ingen nyhet. Så her har Ap tatt innersvingen på Sp, og det synes jeg er veldig synd, sier Listhaug.

Barth Eide påpeker at CO2-utslipp ikke bare kommer fra bil. De som forurenser, må betale for det. Hvis ikke, betaler alle, både folk som lever nå, samt fremtidige generasjoner, sier han.

– Vi må få utslippene kraftig ned, og derfor ønsker vi at transport skal over i utslippsfrie løsninger, sier den nye klimaministeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer