Lisa Marie Presley (54) er død

Lisa Marie Presley døde fredag, 54 år gammel, opplyser moren Priscilla Presley. Hun var rockekongen Elvis' eneste barn.

Lisa Marie Presley døde fredag, 54 år gammel. Arkivfoto: Lance Murphey / AP / NTB
Lisa Marie Presley døde fredag, 54 år gammel. Arkivfoto: Lance Murphey / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er med tungt hjerte at jeg må dele den forferdelige nyheten om at min vakre datter Lisa Marie har forlatt oss, sier Priscilla Presley i en uttalelse.

– Hun var den mest lidenskapelige, sterke og kjærligste kvinnen jeg noen gang har kjent, sier hun videre.

Hun takker for støtten, kjærligheten og bønnene hun har fått og ber om at familien får fred i den vanskelige tiden.

Døde av hjertestans

Dødsbudskapet kommer kun noen timer etter at Priscilla Presley bekreftet at datteren ble kjørt til sykehuset tidligere torsdag etter en hjertestans.

Eksmannen Danny Keough utførte hjerte-lunge-redning på Presley fram til ambulansen ankom. De to har bodd sammen siden deres felles sønn, Benjamin Keough, døde i 2020.

Presley etterlater seg tre døtre. Hun var moren til skuespiller Riley Keough, som blant annet har spilt i filmene «Mad Max: Fury Road» og «American Honey».

Var på prisutdeling to dager før

Presleys bortgang kommer brått på mange. For kun et par dager siden var hun og moren å se på Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills i Los Angeles. Da feiret hun at skuespiller Austin Butler vant pris for beste mannlige skuespiller for tittelrollen i filmen «Elvis».

I takketalen sin ga Butler er varm hilsen til Lisa Marie og hennes mor.

– Jeg vil også takke Presley-familien. Takk, folkens. Takk for at dere åpnet hjertene deres, minnene deres, hjemmet deres for meg. Lisa Marie og Priscilla, jeg elsker dere for alltid, sa Butler tirsdag.

«Elvis» forteller historien om rockelegendens liv og utfordringer fra starten av karrieren, fram til han døde i 1977.

Datteren til «kongen»

Lisa Marie Presley var «kongen av rock» Elvis' eneste barn. Hun ble født i 1968, på dagen ni måneder etter foreldrene giftet seg.

I oppveksten bodde hun for det meste sammen med moren i Los Angeles, men tilbrakte også tid hos faren på eiendommen hans Graceland i Memphis i Tennessee, der han kom fra. Etter farens død overtok hun eiendommen.

Selv var hun også musiker og har gitt ut en rekke album. Presley var aktiv til siste slutt.

Lisa Marie Presley har vært gift fire ganger, med musiker Danny Keough, popkongen Michael Jackson, skuespiller Nicolas Cage og musikkprodusenten Michael Lockwood.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer