Line Andersens advokat: – Hun er i realiteten stuet bort

– Line Andersen er i realiteten stuet bort eller satt på tørkeloftet, satt på spissen, mener hennes advokater. Tirsdag startet rettssaken mellom henne og NRK.

Line Andersen møter arbeidsgiver NRK i Oslo tingrett med påstand om ugyldig endringsoppsigelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Line Andersen møter arbeidsgiver NRK i Oslo tingrett med påstand om ugyldig endringsoppsigelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
OSLO TINGRETT: Følg rettssaken mellom Line Andersen og NRK her. Vis mer

Den kjente programlederen har saksøkt arbeidsgiveren for det hun mener er en ugyldig endringsoppsigelse etter at hun ble tatt av skjermen som programleder for sjakksendingene i 2019 og etter hvert ble satt til å lage nettjournalistikk.

Da rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag, sa Andersens advokater at journalistens nåværende arbeidshverdag ligger svært langt fra den hun hadde tidligere.

– Sett utenfra framstår dette stygt. Line Andersen hadde en rolle hvor hun var NRKs ansikt utad på viktige arenaer. I realiteten er hun stuet bort eller satt på tørkeloftet, satt på spissen, sa advokat Tron Dalheim i retten.

Andersen saksøkte NRK i februar for å ha blitt fratatt oppgaver som programleder i 2019. Hun ble da tatt av jobben som leder av NRKs sjakksendinger etter det som er blitt beskrevet som en konflikt innad i redaksjonen.

Programlederen mente hun var utsatt for «degradering og ydmykelse», og at oppgavene hun ble tildelt gikk utenfor rammene av hennes arbeidsforhold, som i rundt 15 år har vært tilknyttet NRK-sporten.

NRK hevdet på sin side at Andersen ble fjernet fra sjakksendingene og satt til andre oppgaver på grunn av sin «atferd og påvirkning på det psykososiale arbeidsmiljøet i Sporten».

Andersen har i flere intervjuer tilbakevist at hun har bidratt til å skape uro på arbeidsplassen.

Det er satt av fire dager til behandlingen av saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer