Lillebjørn Nilsen fikk Spellemanns hederspris

Lillebjørn Nilsen, en av Norges mest folkekjære og meritterte visesangere, ble tildelt hedersprisen under Spellemann-utdelingen lørdag.

Lillebjørn Nilsen holder takketale i mai 2017 etter å ha blitt tildelt St. Hallvard-medaljen under en seremoni i Oslo rådhus. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Lillebjørn Nilsen holder takketale i mai 2017 etter å ha blitt tildelt St. Hallvard-medaljen under en seremoni i Oslo rådhus. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Lillebjørn Nilsen, som egentlig heter Bjørn Falk Nilsen, har gjort stor karriere både alene og i grupper. Særlig stor suksess hadde han på 80- og 90-tallet sammen med Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Jan Eggum i kvartetten Gitarkameratene.

Nilsen ble født i Oslo 21. desember 1950 og har vært en sentral del av norsk musikkliv i flere tiår. Han ble først kjent som medlem av duoen The Young Norwegians i 1968.

Flere av hans låter er blitt svært kjente, deriblant «Haba haba», «Barn av regnbuen» og «God natt Oslo».

72-åringen har gitt ut 19 album, senest «Postkort fra Lillebjørn» i 2012. Han har vunnet fem Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av en gruppe.

Nilsen har blitt tildelt Prøysenprisen og Oslo bys kultur- og kunstnerpris, og i fjor ble han utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for visekunsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer