Likekjønnede par får endelig gifte seg i Sveits: - Tok ganske lang tid

Store smil, stolthet og sterke følelser ble stikkordene for de første likekjønnede parene som inngikk ekteskap i Sveits fredag.

Luca Morreale og Stefano Perfetti kysser hverandre etter at de giftet seg i Zürich fredag. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB
Luca Morreale og Stefano Perfetti kysser hverandre etter at de giftet seg i Zürich fredag. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En folkeavstemning i fjor har for første gang gjort det lovlig for likekjønnede par å gifte seg i Sveits, og lovendringen trådde i kraft fredag.

– Det er en dag for historiebøkene, sier 45 år gamle Laure, som i 19 år har vært i et partnerskap med 46 år gamle Aline.

Partnerskapet deres ble inngått 1. juli 2003. Nå blir 1. juli 2022 stående som deres bryllupsdag.

Annett Babinsky og Laura Suarez feirer sitt nylig inngåtte ekteskap i Zürich fredag. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB
Annett Babinsky og Laura Suarez feirer sitt nylig inngåtte ekteskap i Zürich fredag. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB Vis mer

– Det tok ganske lang tid i Sveits. Men nå er det lov, det er flott, og et stort flertall stemte ja, stemmer Aline i.

64,1 prosent av velgerne stemte i september i fjor ja til å gjøre likekjønnede ekteskap lovlig. Sveits var et av de siste landene i Vest-Europa til å tillate ekteskap mellom to av samme kjønn. Nederland var det første landet som gjorde det lovlig i 2001, og Norge fulgte etter i 2009.

Genèves ordfører Marie Barbey-Chauppis ledet seremonien der Laure og Aline giftet seg.

– Det var veldig rørende. Det er et stort øyeblikk og sender et veldig sterkt budskap til samfunnet. Symbolikken var spesielt sterk, og følelsene også. Det var på høy tid at ekteskapet ble helt likeverdig i Sveits, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer