Libya: Dødstallet har nådd 5200 etter flommen

Dødstallet etter den ødeleggende flommen i byen Derna øst i Libya har nådd 5200, sier en representant for regjeringen i landsdelen.

Et oversiktsbilde viser en del av byen Derna tirsdag. Ødeleggelsene i byen er store, og så langt har 5200 mistet livet, ifølge regjeringen som har kontroll i den østlige delen av Libya Foto: Jamal Alkomaty / AP / NTB
Et oversiktsbilde viser en del av byen Derna tirsdag. Ødeleggelsene i byen er store, og så langt har 5200 mistet livet, ifølge regjeringen som har kontroll i den østlige delen av Libya Foto: Jamal Alkomaty / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Redningsmannskaper finner fortsatt døde i det flomrammede området, opplyser Tarek al-Kharraz, som er talsperson for innenriksdepartementet i regjeringen som kontrollerer den østlige delen av det splittede landet.

Al-Kharraz sier også at en firedel av byen er ødelagt eller vasket ut i sjøen. Derna ser ut til å være byen som er hardest rammet etter det voldsomme uværet, som blant annet førte til at to demninger brast.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer