New Zealand:

Levninger i kofferter var fra barn - naboer reagerte på vond lukt

Levningene som ble funnet i flere kofferter kjøpt på auksjon på New Zealand, kommer fra to barn, opplyser politiet i landet.

Auckland er New Zealands hovedstad og største by. Foto: NTB scanpix / Shutterstock
Auckland er New Zealands hovedstad og største by. Foto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koffertene ble kjøpt på auksjon av en familie da et gammelt minilager skulle tømmes i Auckland tidligere i måneden. Da de ble åpnet, ble politiet straks varslet.

Rettsteknikere og patologer har nå undersøkt levningene og konkluderer med at det dreier seg om to barn.

Ifølge polititalsmannen var barna trolig mellom fem og ti år gamle. Identiteten er ikke fastslått, og koffertene med levninger hadde vært lagret i flere år.

Oppdagelsen av levningene skal først ha kommet etter at naboer reagerte på vond lukt. Da ble politiet kontaktet, skriver BBC.

- Jeg skjønte det med en gang, og jeg lurte på hvor lukten kom fra, sa mannen som tidligere skal ha jobbet på er krematorium.

Politiet har nå opprettet drapsetterforskning etter det makabre funnet og jobber med å finne identiteten til de avdøde. En talsperson sier de ikke tror familien som kjøpte koffertene er innblandet i saken.

På New Zealand er det vanlig at innholdet i lagerboder selges dersom regningene for lagringsplassen ikke betales. Eieren av minilageret sier til nyhetsnettstedet Stuff at bedriften samarbeider med politiet.

(©NTB)

Mer om