Levningene av 761 personer funnet ved tidligere skoleområde i Canada

Levningene av 761 personer, de fleste barn, er funnet i umerkede graver ved en tidligere kostskole i Canada, opplyser en urfolksgruppe.

Publisert

aGravfunnet er gjort ved den tidligere kostskolen Marieval Indian Residential School i Saskatchewan i Canada.

– Fram til i går hadde vi funnet 751 umerkede graver. Det er ikke snakk om en massegrav, men om umerkede graver, sier lederen for urfolket cowessess, Cadmus Delorme, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Funnet kommer uker etter at levningene av 215 barn ble funnet i umerkede graver ved en annen tidligere kostskole i provinsen British Columbia.

Internatskolen ligger rundt 140 kilometer øst for byen Regina. Den var i drift fra 1899 til 1997. New York Times skriver at det ikke kjent hvordan barna døde, men tidligere elever forteller om seksuelt misbruk og fysisk og psykisk vold, og det var også sykdomsutbrudd.

Canadiske urfolksgrupper har bedt myndighetene granske alle landets tidligere skoler for urfolk.

Mange av internatskolene for urbefolkningen i Canada ble drevet av Den katolske kirke. Skolene ble brukt for å få barna til å vende sin egen kultur ryggen og tilegne seg vestlig kultur. De var i drift fra 1831 til 1996, og det var minst 130 slike skoler i Canada.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer