Letingen gjenopptas etter flykatastrofen i Nepal

Letemannskaper gjenopptok mandag letingen etter fire personer som fortsatt er savnet etter flystyrten i Nepal der 68 personer er bekreftet omkommet.

Letemannskaper og sivile ved flyvraket etter den katastrofale flystyrten i Nepal søndag, der minst 68 mennesker omkom. Mandag gjenopptas letingen etter fire som fortsatt er savnet. Foto: Krishna Mani Baral / AP / NTB
Letemannskaper og sivile ved flyvraket etter den katastrofale flystyrten i Nepal søndag, der minst 68 mennesker omkom. Mandag gjenopptas letingen etter fire som fortsatt er savnet. Foto: Krishna Mani Baral / AP / NTB Vis mer
Publisert

68 av de 72 som var om bord flyet, er funnet døde. Flykatastrofen er den verste i landet på mer enn 30 år.

Det var søndag at et ATR 72-fly fra Yeti Airlines styrtet ned i en kløft mens det var i ferd med å lande i byen Pokhara. Det tok fyr da det traff brakken. Det er ikke klart hva som førte til ulykken.

– Vi skal hente ut de fem fra kløfta og lete etter de gjenværende fire som fortsatt er savnet, sier politimannen Ajay K.C. til Reuters.

57 nepalesere, fem indere, fire russere, to sørkoreanere og én hver fra Argentina, Irland, Australia og Frankrike var om bord. Letingen ble stanset fordi det ble mørkt søndag.

Letemannskapene vil også lete etter flyets ferdsskriver og taleregistrator. Det er sørgedag i Nepal mandag, og myndighetene har etablert et panel som skal etterforske ulykken og utarbeide forslag til tiltak for å forhindre lignende ulykker i framtida.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer