Letemannskaper inn i skredområdet – søker etter tre savnede personer

Mandag formiddag rykket mannskaper på nytt inn i det skredrammede området i Gjerdrum for å gjøre søk etter tre personer som fortsatt er savnet.

Politiet gjenopptok mandag morgen søk etter de tre siste omkomne i skredområdet i Gjerdrum mandag. Foto: Heiko Junge / NTB
Politiet gjenopptok mandag morgen søk etter de tre siste omkomne i skredområdet i Gjerdrum mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har uthvilte mannskaper på plass i skredgropen nå. Vi starter med manuell innsats – det vil si hundeekvipasjer, samt søke- og redningspersonell. Så tar vi løpende vurderinger om vi skal gå over til maskinell innsats, sa politiets innsatsleder Mari Stoltenberg på en presseorientering ved skredområdet kl. 10 mandag.

Det er betydelig utrygghet knyttet til sikkerhetssituasjonen til letemannskapene. Tykk tåke over skredområdet forhindrer sikring gjennom observasjon med drone. Derfor må NVE-mannskaper bidra til sikkerhetsarbeidet ved å overvåke området frra skredkanten.

– Vi jobber med høy oppmerksomhet på sikkerhet, siden vi nå ikke er inne i en livreddende fase. Vi skal ikke ha noen skadde mannskaper, sa innsatsleder Morten Thoresen i brannvesenet.

De tre som fortsatt er savnet, er Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13). Sju personer er funnet omkommet i skredet.

Antatt omkommet

Søket på Ask i Gjerdrum ble satt på vent for snart to uker siden etter at det gikk et mindre skred i skredområdet. Samme dag sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt at de ikke lenger har håp om å finne overlevende i skredet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer