Letemannskaper inn i skredområdet – søker etter de tre savnede personene

Klokka 9 mandag rykket mannskaper på nytt inn i det skredrammede området i Gjerdrum for å gjøre søk etter tre personer som fortsatt er savnet.

Politiet gjenopptok mandag morgen søk etter de tre siste omkomne i skredområdet i Gjerdrum mandag. Foto: Heiko Junge / NTB
Politiet gjenopptok mandag morgen søk etter de tre siste omkomne i skredområdet i Gjerdrum mandag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Det er et stort skredområde, og det er til dels svært ustabilt og farlig for letemannskapene som skal inn fra bakken, sa politioverbetjent Anders Mansaas i taktisk seksjon, geografisk driftsenhet Romerike i Øst politidistrikt i en pressemelding før helga.

De tre som fortsatt er savnet, er Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13). Sju personer er funnet omkommet i skredet.

Søket på Ask i Gjerdrum ble satt på vent for snart to uker siden etter at det gikk et mindre skred i skredområdet. Samme dag sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt at de ikke lenger har håp om å finne overlevende i skredet.

Bruker gravemaskiner

Det er bygd en anleggsvei ned i skredgropen, hvor det mandag morgen var kjørt inn to gravemaskiner og enkelte kjøretøyer fra politi og nødetater. I tillegg er sivilforsvaret på plass.

Norges vassdrags. og energidirektorat (NVE) ankom rett etter klokka 9 for å bistå i søket ved blant annet å overvåke og sikre skredkanten.

– Vi har stor forståelse for at de etterlatte har behov for svar. Vi bidrar med det vi kan for å støtte politiet i søkearbeidet. Det er fraktet inn to gravemaskiner, hvorav den ene med ekstra lang rekkevidde, for å kunne legge best mulig til rette for politiets videre arbeid, sier regionsjef Toril Hofshagen i NVE.

Henter ut eiendeler

I løpet av de neste to ukene skal brannfolk hente ut nødvendige eiendeler for de skredrammede. Det dreier seg om 150 boliger.

– I denne første runden er det nødvendige eiendeler, som for eksempel briller, PC, nettbrett, bankkort, lommebok, kodebrikker, skolesaker eller viktige arbeidsklær. Det legges vekt på ting som de skredrammede savner og trenger i hverdagen. Forhåpentligvis blir det også mulig å hente ut mange titalls biler, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer