Les dette før du oppdaterer iPhone-en eller iPad-en din i kveld

Kanskje du bør vente?

(upublisert) Opprettet
Flere medier melder at Apples nye iOS8 er ventet å bli tilgjengelig fra klokka 19 i kveld. Mange gleder seg, men for noen er det kanskje smart å vente med å oppdatere.

Bank: - Vent med å oppdatere

Stavanger Aftenblad skriver at Sparebank 1 SR-Bank sendte ut følgende melding til sine kunder i dag.

«I dag, 17. september, oppdaterer Apple programvaren for iPhone til iOS8. Den gjør at du ikke får laget engangskoder på mobil. Vi har oppdatert engangskodeappen som løser dette, men den er ikke tilgjengelig i App Store ennå.

Vi ber deg derfor vente med å oppdatere iOS8 til du får en SMS fra oss om at den oppdaterte engangskodeappen er i App Store. Dersom du likevel oppgraderer til iOS8 kan du bruke BankID på mobil eller kodebrikke for å komme inn i mobilbanken/nettbanken. Vi beklager ulempen dette medfører».

Oppdatering = problemer

Mange iPhone-eiere opplevde trøbbel etter å ha installert iOS7 da det kom i fjor. Dinside skrev da at ødelagte apper og dårlig battertid var på klagetoppen.

De fleste av feilene ble rettet opp fortløpende, men man løper en risiko ved å være tidlig ute.

Er du en utålmodig hissigpropp?

Pågangen på Apples servere er enorm når nye iOS blir lansert, og nedlastingstiden blir deretter. Så er du av den utålmodige typen, kan det være smart å følge Dinsides tips:

For å spare deg for frustrasjon, kan det være lurt å vente noen timer eller dager.

Kan din enhet oppgraderes?

Og til slutt: iOS8 kan ikke installeres på alle av Apples telefoner og nettbrett. Ifølge itavisen.no er det disse enhetene som støtter det nye OS-et: Phone 4S, 5, 5C og 5S; iPad 2, begge iPad-modellene med Retina, iPad Air, begge iPad mini-modellene, 5. generasjon iPod touch, samt 3. generasjon Apple TV.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.