Lekkasje avslører Nato-nærvær i Ukraina

Ifølge dokumentlekkasjen fra Pentagon er nesten 100 spesialsoldater fra Nato-land på plass i Ukraina, skriver flere britiske medier.

Ifølge lekkede dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet er rundt 100 spesialsoldater fra et knippe Nato-land på plass i Ukraina. på bildet over amerikanske luftlandestyrker i nabolandet Romania. Illustrasjonsfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB
Ifølge lekkede dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet er rundt 100 spesialsoldater fra et knippe Nato-land på plass i Ukraina. på bildet over amerikanske luftlandestyrker i nabolandet Romania. Illustrasjonsfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge dokumentene har Storbritannia 50 spesialsoldater i Ukraina, mens resten av de 97 soldatene kommer fra Latvia (17), Frankrike (15), USA (14) og Nederland (1), melder BBC , Sky News og The Guardian.

Opplysningene kommer fram i et dokument datert 23. mars. Britiske myndigheter har – som vanlig – ikke kommet med noen direkte kommentar om landets spesialstyrker. På Twitter skriver forsvarsdepartementet likevel at det er en «betydelig grad av unøyaktighet» i det lekkede dokumentet.

– Lesere bør være forsiktige med å tro på påstander som kan spre desinformasjon, skriver departementet.

Det fremgår ikke av dokumentet hva slags rolle spesialstyrken har eller har hatt eller nøyaktig hvor i Ukraina de er.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer