Lekkasje avslører Nato-nærvær i Ukraina

Ifølge dokumentlekkasjen fra Pentagon er nesten 100 spesialsoldater fra Nato-land på plass i Ukraina, skriver flere britiske medier.

Ifølge lekkede dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet er rundt 100 spesialsoldater fra et knippe Nato-land på plass i Ukraina. på bildet over amerikanske luftlandestyrker i nabolandet Romania. Illustrasjonsfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB
Ifølge lekkede dokumenter fra det amerikanske forsvarsdepartementet er rundt 100 spesialsoldater fra et knippe Nato-land på plass i Ukraina. på bildet over amerikanske luftlandestyrker i nabolandet Romania. Illustrasjonsfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge dokumentene har Storbritannia 50 spesialsoldater i Ukraina, mens resten av de 97 soldatene kommer fra Latvia (17), Frankrike (15), USA (14) og Nederland (1), melder BBC , Sky News og The Guardian.

Opplysningene kommer fram i et dokument datert 23. mars. Britiske myndigheter har – som vanlig – ikke kommet med noen direkte kommentar om landets spesialstyrker. På Twitter skriver forsvarsdepartementet likevel at det er en «betydelig grad av unøyaktighet» i det lekkede dokumentet.

– Lesere bør være forsiktige med å tro på påstander som kan spre desinformasjon, skriver departementet.

Det fremgår ikke av dokumentet hva slags rolle spesialstyrken har eller har hatt eller nøyaktig hvor i Ukraina de er.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer