Døde av legionella

Legionellasmittet person døde i Vesterålen

En eldre person som fikk påvist legionellasykdom forrige uke, døde onsdag morgen. Det opplyser Hadsel kommune i Nordland.

Publisert

– Våre tanker er hos de pårørende, og de kommer til å få den oppfølgingen de trenger, sier kommunens helse- og omsorgssjef Marion Celius i en pressemelding.

Det er ikke avklart hvor smittekilden er ettersom den avdøde på kort tid var i befatning med flere offentlige anlegg før dødsfallet. Nødvendige prøver er tatt og sendt til analyse.

– Vi følger også pasientene våre tett opp med testing hvis noen får potensielle symptomer på legionella. Ifølge kommuneoverlegen er ingen andre pasienter identifisert med smitte, sier Celius.

I oktober døde en sykehjemsbeboer i nabokommunen Sortland etter å ha blitt smittet av legionella.

Årlig registreres 20–30 tilfeller av legionellasmitte i Norge. Rundt halvparten av pasientene blir smittet i utlandet. Under det siste store utbruddet i Østfold i 2005 ble 55 mennesker smittet. Ti av dem mistet livet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.