Døde av legionella

Legionellasmittet person døde i Vesterålen

En eldre person som fikk påvist legionellasykdom forrige uke, døde onsdag morgen. Det opplyser Hadsel kommune i Nordland.

Publisert

– Våre tanker er hos de pårørende, og de kommer til å få den oppfølgingen de trenger, sier kommunens helse- og omsorgssjef Marion Celius i en pressemelding.

Det er ikke avklart hvor smittekilden er ettersom den avdøde på kort tid var i befatning med flere offentlige anlegg før dødsfallet. Nødvendige prøver er tatt og sendt til analyse.

– Vi følger også pasientene våre tett opp med testing hvis noen får potensielle symptomer på legionella. Ifølge kommuneoverlegen er ingen andre pasienter identifisert med smitte, sier Celius.

I oktober døde en sykehjemsbeboer i nabokommunen Sortland etter å ha blitt smittet av legionella.

Årlig registreres 20–30 tilfeller av legionellasmitte i Norge. Rundt halvparten av pasientene blir smittet i utlandet. Under det siste store utbruddet i Østfold i 2005 ble 55 mennesker smittet. Ti av dem mistet livet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer