Vis mer

Legger hotellplaner på is

Flyavgift rammer planlagte utbygginger.

(upublisert) Opprettet

Olav Thon varsler at han ikke tør gå videre med planene om å bygge ut to hoteller i Nord-Norge, fordi regjeringen innfører den omstridte flypassasjeravgiften.


Regjeringen står på sitt, og holder på den omstridte flypassasjeravgiften. Olav Thon, som er deleier i nedleggingstruede Rygge lufthavn, svarer med å legge to planlagte hotellprosjekter, i Svolvær og i Kautokeino, på is.


– Regjeringen fordyrer reisene, samtidig som den forteller at den skal hjelpe reiselivsnæringen. Det stemmer jo ikke, sier Thon til TV 2.


Den gamle hotellkongen mener regjeringen trer en avgift nedover hodet på aktørene i næringen, og dermed sterkt svekker markedsgrunnlaget for reiselivsnæringen i nord. Det planlagte hotellet i Svolvær ville kostet flere hundre millioner kroner å bygge ut.


– Slik det er nå, tør jeg ikke gjøre det, sier Thon.


©NTBVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.