Leger Uten Grenser om situasjonen i Mariupol: På vei til å bli en ufattelig tragedie

I den beleirede ukrainske byen Mariupol er flere hundre tusen mennesker innesperret. Leger Uten Grenser sier situasjonen er desperat.

Byen Mariupol i Ukraina har vært under konstante russiske angrep i halvannen uke. Fredag ble det observert en eksplosjon fra en russisk stridsvogn mot et leilighetsbygg. Foto: Evgeniy Maloletka/AP
Byen Mariupol i Ukraina har vært under konstante russiske angrep i halvannen uke. Fredag ble det observert en eksplosjon fra en russisk stridsvogn mot et leilighetsbygg. Foto: Evgeniy Maloletka/AP Vis mer
Publisert

I snart to uker har sivile i Mariupol gjemt seg fra russiske bomber i en iskald by uten mat og varme og som snart går tom for mat.

Stephen Cornish er leder av Leger Uten Grenser i Sveits, og er en av dem som har ansvaret for organisasjonens arbeid i Ukraina. Han kaller situasjonen desperat.

– Beleiring er en middelaldersk praksis som med god grunn har vært ulovlig i krigføring i moderne tid, sier Cornish.

Han mener situasjonen holder på å nærme seg en «ufattelig tragedie», men påpeker at det fremdeles kan og må unngås.

Legen Uten Grenser har over 100 medarbeidere i Ukraina. De jobber med å sikre medisinsk utstyr til hele landet, inkludert ved fronten. I Mariupol er situasjonen imidlertid så voldelig og farlig at de ikke kan fortsette å bistå sykehusene, ifølge Cornish.

– Dette er rett og slett ikke akseptabelt i moderne tid, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer