Leger: Titalls sivile drept av små metallpiler i Butsja

Rettsmedisinere har oppdaget små, spisse stålprosjektiler i kroppene til flere titall av de døde som ble funnet i massegraver i den ukrainske byen Butsja.

Publisert

– Vi fant flere veldig tynne, spikerlignende gjenstander i kroppene til menn og kvinner, og det samme gjorde flere andre av mine kolleger i regionen, sier rettsmedisiner Vladyslav Pirovskyj til den britiske avisen The Guardian.

Han forteller at de fleste gjenstandene ble funnet i lik fra de ukrainske byene Butsja og Irpin.

Uavhengige våpeneksperter som gjennomgikk bilder av metallpilene, har bekreftet overfor avisen at de var såkalte «flechetter», et antipersonellvåpen som ble mye brukt under første verdenskrig.

Metallpilene som er mellom 3 og 4 centimeter lange, finnes i blant annet i granater for stridsvogner eller feltartilleri. Granatene kan inneholde om lag 8.000 av disse pilene. Når de er avfyrt, sprekker granatene når en tidsbestemt lunte detonerer og eksploderer over bakken, skriver Guardian.

(NTB)

FLAT PEDAL: Her presser den tjekkiske milliardæren Radim Passer sin Bugatti Chiron opp i ekstreme 416 km/t på tyske autobahn. Nå har påtalemyndighetene bestemt seg for å ikke tiltale den styrktrike tsjekkeren. Video: YouTube: Radim Passer / Reporter: Christian Fjermeros Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer