USA:

Legen utførte abort på voldtektsoffer (10): Vurderer søksmål

Legen som er under etterforskning etter at hun utførte en abort på en ti år gammel jente, har startet prosessen med å saksøke riksadvokaten i Indiana.

Siden høyesterettskjennelsen som skrotet Roe vs. Wade har 13 delstater vedtatt abortforbud, i enkelte av dem også etter voldtekt og incest, blant dem Ohio. Foto: AJ Mast/AP/NTB
Siden høyesterettskjennelsen som skrotet Roe vs. Wade har 13 delstater vedtatt abortforbud, i enkelte av dem også etter voldtekt og incest, blant dem Ohio. Foto: AJ Mast/AP/NTB Vis mer
Publisert

Gynekologen Caitlin Bernard har tatt de første skrittene for å gå til injuriesøksmål mot Indianas riksadvokat Todd Rokita.

En lov som forbyr alle aborter etter seks uker av svangerskapet trådte i kraft i Ohio i slutten av juni, da USAs høyesterett skrotet den føderale retten til abort etter nesten 50 år.

Det ti år gamle barnet måtte derfor reise langt for å få utført inngrepet hos gynekologen Caitlin Bernard, som nå er under etterforskning i delstaten Indiana. Delstatens riksadvokat Todd Rokita anklaget Bernard først for å lyve, og deretter for ikke å ha underrettet myndighetene om aborten slik loven krever når det er snakk om overgrep mot mindreårige.

– Vi har en abortaktivist som utgir seg for å være lege som gjentatte ganger ikke har meldt fra, sa Rokita til Fox News i forrige uke, og opplyste om at de samler bevis og vurderer gynekologens lisens.

Helsejournaler som avisen Star har fått tilgang til, viser derimot at Bernard rapportere aborten til både helsedepartementet og til barnevernet innen fristen. Hun skal også ha varslet om at den ti år gamle jenta hadde blitt misbrukt.

Riksadvokaten har så langt ikke kommentert saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer